Použití analyzátoru paketů bezdrátových sítí Wireshark - Sirový, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá problematikou analýzy počítačových sítí především s použitím analyzátoru Wireshark. Zaměřena je také na problematiku zabezpečení bezdrátových sítí obecně. V této problematice je zahrnuto praktické testování různých typů zabezpečení a porovnání zabezpečení bezdrátových sítí ve vybraných lokalitách měřením. Práce přináší přehled nejpoužívanějších open-source síťových analyzátorů a jejich porovnání.
Usage of packet wireless network analyzer Wireshark
Keywords: Wireshark; analyzátor; bezdrátová síť; paket; analýza; bezpečnost; Wireshark; analyzer; wireless network; packet; analysis; security