Měření drsnosti povrchů se zaměřením na měřící techniku Mytutoyo SJ 210 - Gajdošík, David (Jihočeská univerzita, 2013)
Úvodní část popisuje teorii měření povrchu materiálu a předepisování drsnosti povrchu na technických výkresech. Dále následuje teorie měření, způsoby hodnocení a termíny dle norem. Nosná část specifikuje přímo přístroj Mytutoyo SJ-210 i samotné měření uvedeným zařízením. Závěr práce pak porovnává jiné měřicí přístroje pro provozní využití. Přílohou práce je grafický výstup z měření a jednoduchý přehledný metodický návod pro studenty.
Measurement of surface roughness with a focus on measuring technique Mytutoyo SJ 210
Keywords: drsnost; měření drsnosti; Mytutoyo SJ-210; roughness; measurement of roughness; Mytutoyo SJ-210