Ohlédnutí za sedmi podobami badatelsky orientovaného vyučování matematice - Samková, Libuše; Bastl, null; Lávička, null (Vydavatelský servis, 2016)
Tento příspěvek navazuje na třídílnou sérii Sedm podob badatelsky orientovaného vyučování matematice přednesenou na Setkání v roce 2014. V první části příspěvku se vracíme k podobě dané prostředím a představujeme podrobně ještě jedno aritmetické prostředí podněcující badatelské aktivity. V druhé části shrnujeme naše zkušenosti s badatelsky orientovaným vyučováním matematice v univerzitní přípravě budoucích učitelů 1. stupně ZŠ.
Looking back at the seven forms of inquiry based mathematics education
Keywords: badatelsky orientované vyučování; matematika; číselné kartičky; budoucí učitelé 1. stupně; inquiry based education; mathematics; number cards; future primary school teachers