Etický kodex manažera v podnikatelském prostředí (hotelnictví) - Soldátová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je Etický kodex manažera v podnikání (v hotelnictví). V této práci se věnuji problematice manažerské etiky. Za obsah manažerské etiky se považují např. zásady obecné morálky, respektování zákonů a společenských norem, lokální zvyklosti, schopnost vzdělávání se a zdokonalování se v morálních postojích a růstu osobnosti, znalost problematiky řízeného objektu, v našem případě hotelu, schopnost strategického myšlení. Výše uvedené by měl být manažer schopen aplikovat do každodenní praxe, měl by být schopen motivovat spolupracovníky k dodržování zásad manažerské etiky a analyzovat efektivnost dodržování těchto zásad.
The Ethical Codex of a Manager in Entrepreneurship (in the hotel industry)
Keywords: etický kodex; manažer; řízení podniku; ethical codex; manager; running a business