Vliv Evropské unie na trh práce v Jihočeském kraji - Váchová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce analyzuje trh práce v Jihočeském kraji a vliv členství České republiky v Evropské unii. Sledované období je od roku 200 do roku 2007. Je vybráno tak, aby zahrnovalo období před i po vstupu České republiky do Evropské unie. Praktická část práce se soustředí na operační programy, které jsou úzce spojeny s trhem práce. Tyto programy jsou jednak interpretovány obecně z pohledu České republiky, jednak jsou uvedeny konkrétní projekty realizované v Jihočeském kraji. V další části práce jsou uvedeny další vlivy působící na trh práce (např. cizinci, pracovníci z EU,..). Práce má poskytnout objektivní zhodnocení situace trhu práce před a po vstupu do EU vycházející ze statistických dat a uvedených hodnocení za sledované období.
The influence of the European Union on a labour market in the South Bohemian region
Keywords: trh práce; Jihočeský kraj; Evropská unie; operační programy; labour market; South Bohemian; European Union; operating programs