Analýza rostlinných makrozbytků z objektů sídliště doby bronzové v Březnici, okr. Tábor - Šálková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci jsou shrnuty výsledky analýzy rostlinných makrozbytků získaných během výzkumné sezóny 2006 z objektů sídliště mladší doby bronzové v Březnici (okr. Tábor). Makrozbytky užitkových rostlin byly doloženy luštěniny (čočka, hrách, vikev, bob), čtyři druhy pšenice (setá, špalda, dvouzrnka, jednozrnka), ječmen a proso. Oves a žito byly doloženy okrajově, můžeme je považovat za plevel. Získaný soubor makrozbytků je významný, neboť druhové složení užitkových rostlin je široké a ostatní makrozbytky jsou doloženy ve velkém množství.
Macro-remains analysis of the Late Bronze Age settlement in Březnice (Tábor)
Keywords: Archeologie; archeobotanika; mladší doba bronzová; Archaeology; Achchaeobotany; Late Bronze Age