Evoluce sociality u promyk (Herpestidae, Carnivora) - Michálková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
V této studii jsem sestavovala matici 48 ontogenetických, reprodukčních, ekologických a behaviorálních znaků u promykovitých. Pro rekonstrukci ancestrálních znaků u předka promykovitých jsem použila metodu Parsimonní optimizace, na které jsem dále testovala jaký vliv mají ekologické faktory na změny těla v evoluci sociality u promykovitých.
Origin of sociality in mongooses (Carnivora, Herpestidae)
Keywords: mongoose; evolution; sociality; reproduction; ecology; behaviour; phylogenetic tree