Program obnovy venkovského sídla Miličín (okres Benešov) - Tupá, Nikola (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá programem obnovy venkovské obce, ležící v okrese Benešov ? obec Miliční. V úvodní kapitole je podán rozbor literatury věnující se rozvoji venkova a jeho usměrňování. Pozornost je věnována rovněž materiálům regionálního a územního rozvoje zpracovaným pro řešenou obec a region. Následuje charakteristika obce, jejích fyzicko-geografických a sociálně-geografických složek. Hlavním bodem této práce je dotazování občanů a představitelů obce na otázky rozvoje obce a následné vyhodnocení tohoto dotazování. Názory občanů a představitelů obce jsou použity k tvorbě návrhu akcí programu obnovy.
Recovery program of rural municipality Miličín (district Benešov)
Keywords: Obnova venkova; územní rozvoj; lokální rozvoj; rurální geografie; stabilita venkova; Miliční; Rural renewal program; spatial development; local development; rural geography; rural stability; Miličín