Příprava materiálů pro popularizaci počítačové fyziky - oblast počítačové modelování - Harvalík, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je vytvořena za účelem popularizovat počítačovou fyziku v oblasti modelování pro budoucí studenty vysokých škol. Zároveň slouží jako doprovodný text prezentace vytvořené za stejným účelem. Obsahuje základní pojmy počítačové fyziky. Dále pak přehled programů používaných k vytváření modelů, a k modelování, s příklady jejich výstupů. Nakonec jsou uvedeny oblasti využití počítačového modelování s názornými příklady.
Preparation of a presentation for popularisation of computer physics - area of computer simulations
Keywords: Počítačová; fyzika; modelování; simulace; simulation; computerized; physics