Zpracování mezd v obchodní firmě - Brůžková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
V této bakalářské práci je popsán postup výpočtu zálohy na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti v hlavním pracovním poměru v letech 2007 až 2009 s využitím mzdového softwaru. V teoretické části jsou postiženy nejdůležitější pojmy ze související legislativy se zaměřením na jejich praktické využití. Bylo nutné poukázat na změny, které se v uplynulých třech letech v odehrály. V praktické části jsou legislativní změny promítnuty na výpočtech mzdy konkrétního zaměstnance za každý rok zvlášť. Poslední rok je navíc zaúčtován ve mzdovém softwaru a je tak možno zkontrolovat správnost výpočtu v posledním sledovaném roce.
Earnings processing in business firm
Keywords: Mzda; zaměstnanec; zaměstnavatel; základ daně; záloha na daň; daň; slevy na dani; Wage; employee; employer; tax base; advance tax; tax; reduction of duty