Rozvoj hudebního vnímání u dětí předškolního věku - Pirožková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se dělí na tři hlavní kapitoly. První kapitola nás seznamuje s rozvojem hudebních schopností v mateřské škole. Druhá kapitola se zabývá vývojem dítěte po stránce psychické, motorické a významem rodiny pro hudební vývoj dítěte. Poslední třetí kapitola je věnována dítěti předškolního věku, hudební výchově v mateřské škole a součástí je také seznámení s nabídkou hudebních činností. V praktické části jsem vypracovala návrh činností, které jsem zrealizovala s předškolními dětmi v mateřské škole.
Development of musical perception in preschool children
Rozvoj hudebního vnímání u dětí předškolního věku
Keywords: hudební schopnosti; rytmické cítění; hudební činnosti; předškolní věk; musical abilities; sense of rhythm; musical activities; preschool age