Znalosti žáků základních škol o lesích, lýkožroutu a kůrovcové kalamitě - Pavlovec, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
PAVLOVEC, Petr. Znalosti žáků základních škol o lesích, lýkožroutu a kůrovcové kalamitě. Bakalářská práce. Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity vČeských Budějovicích, Katedra biologie, 2021, 63 stran. Bakalářská práce se zabývá znalostmi žáků 2. stupně základních škol o lesním hospodaření v českých lesích a o celorepublikovém problému, jímž se v současné době stala kůrovcová kalamita. Cílem bakalářské práce je zjistit, zda jsou žáci základních škol dostatečně seznámeni s problémem kůrovcové kalamity, a posoudit rozdíl ve znalostech žáků v oblastech s vysokým výskytem dané problematiky a v oblastech téměř nedotčených. Informace o povědomí žáků o lesích a podčeledi kůrovci (Scolytinae) budou získávány dotazníkovou formou. Dotazník byl distribuován do vybraných škol žákům 2. stupně.
A knowledge of secondary school students on forests, bark beetles and bark beetle outbreaks
Keywords: znalosti; lesní hospodaření; kůrovcová kalamita; lýkožrout smrkový; lýkožrout severský; lýkožrout lesklý; knowledge; forest management; bark beetlecalamity; spruce bark beetle; nordic bark beetle; glossy bark beetle