Česká republika v Evropské unii a přístup českých občanů na pracovní trh EU - Valentová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
V této diplomové práci se zabývám problematikou vyjednávání České republiky s Evropskou unií a to zejména v souvislosti s kapitolou Volný pohyb osob, respektive volný pohyb pracovníků. Dále jsem se zde pokusila popsat situaci na českém pracovním trhu před vstupem České republiky do Evropské unii, naznačit migrační potenciál a porovnat předpoklady pracovní migrace se skutečností po vstupu České republiky do Evropské unie.
The Czech Republic in the European Union and Access of Czech Citizens on the EU Labour Market of the European Union
Keywords: Evropská unie; Volný pohyb osob; Pracovní migrace; Mobilita pracovníků7373