Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů v povodí Jenín různými metodami. - Svobodová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce byla zpracována na téma "Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů v povodí Jenín různými metodami". Cílem práce bylo vybudování sítě bodů, jejich polohové a výškové určení jako podklad pro další měření v lokalitě. Na základě geodetických údajů a mapových podkladů byla provedena rekognoskace dané lokality, zhodnocení stávajícího bodového pole, jeho doplnění do požadované hustoty a zaměření nových bodů metodou geodetickou a metodou GPS. Byla vybudována síť 16 bodů podrobného polohového bodového pole a předmětem mé práce bylo 8 z nich. Pro polohové i výškové zaměření metodou GPS byla použita aparatura Trimble 4600LS. Geodetickou metodou byly body polohově zaměřeny elektronickou totální stanicí Leica TCR 407 power. Výškově byly tři body určeny technickou nivelací pomocí nivelačního přístroje Topcon AT - 22A a ostatní výšky bodů dopočítány trigonometricky. Součástí práce bylo zpracování zaměřených údajů, vyhotovení grafických příloh a porovnání obou metod.
Project and surveying of the network for planimetry and hight points in the area of the river Jenín using several methods.
Keywords: podrobné polohové bodové pole; geodetická metoda; nivelace; GPS; detailed point network for planimetry; geodetic method; levelling; GPS