Modernizace systému ochran elektrických zařízení ve vyvedení výkonu energetických celků - Buneš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá modernizací systému ochran elektrických zařízení ve vyvedení výkonu energetických celků. Obsahuje stručný popis zařízení umístěných v uzlu elektrárenských zařízení. Srovnává doposud používané analogové soubory ochran zařízení ve vyvedení výkonu elektrárny s nově nastupujícími digitálními. Řeší uvedení nových souborů do provozu s důrazem na primární zkoušky zařízení jako celku. Dále je zpracován rozsah kontrol a zkoušek za provozu zařízení. Práce je zakončena vyhodnocením funkčnosti a provozuschopnosti stávajícího výkonového zařízení s novým souborem digitálních ochran.
Modernization protection system of electric power plants in extraction energy complexes
Keywords: primární zkoušky; soubor ochran; provozní kontrola; primary test; a set of safety; traffic control