Analýza daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti dle jednotlivých skupin obyvatelstva - Vondrášková, Jaromíra (Jihočeská univerzita, 2007)
V diplomové práci na téma ''Analýza daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti dle jednotlivých skupin obyvatelstva'' se zabývám porovnáním čistých měsíčních příjmů podle různých skupin obyvatelstva. Posuzuji, která skupina obyvatelstva nese nejnižší daňové zatížení a která naopak nejvyšší. Daň z příjmů fyzických osob je daň, která je nejvíce vnímána. Pro poplatníka je daní nejviditelnější, pečlivě sleduje změny v její konstrukci. Tyto změny pak mohou mít vliv na ekonomické rozhodování jednotlivců a na strukturu jejich spotřeby. Významnou změnou bylo zavedení daňového zvýhodnění na vyživované dítě a slevy na dani, které nahradily dřívější nezdanitelné částky ze základu daně.
The analysis of the personal income tax of the dependent activity according several groups of people
Keywords: daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti; daňový poplatník; sleva na dani; záloha na daň; Employee{\crq}s income tax; taxpayer; tax allowance; tax deposit