Ručení u daně z přidané hodnoty - Lacinová, Anita (Jihočeská univerzita, 2016)
Ve své diplomové práci jsem se zabývala institutem ručení za daň z přidané hodnoty. Je to poměrně nový nástroj v boji proti daňovým únikům, který je zaveden do české legislativy na základě evropské směrnici o DPH. Jedním z největších problémů při boji proti daňovým únikům jsou karuselové podvody
Liability for value added tax
Keywords: Daň z přidané hodnoty; daňové úniky; karuselové podvody; ručení; nespolehlivý plátce; komunitární právo; Value added tax; tax evension; carousel frauds; liability; unreliable payer; comunitar law