Proces harmonizace daní ze spotřeby v České republice - Růzhová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je v první části zaměřena na popis daně z přidané hodnoty a selektivních spotřebních daní v České republice a jejich harmonizaci s evropským právem. Cílem práce je analyzovat změny legislativních úprav těchto daní a zhodnotit dopad těchto změn do veřejných rozpočtů. Proto je v druhé části práce je stručně popsán rozpočtový systém České republiky, kvantifikovány veřejné příjmy za určité období a provedena analýza dopadu legislativních změn ve veřejném rozpočtu.
The Harmonisation of Taxing Consumption in the Czech Republic
Keywords: harmonizace daní ze spotřeby; daň z přidané hodnoty; spotřební daně; příjmy ve veřejném rozpočtu; Harmonization of taxing consumption; Value added tax; Excise taxes; Revenues in public budget