Prostředí cestovního ruchu - Šteflíčková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Identifikace a analýza hlavních skupin rekreačních aktivit majitelů objektů individuální rekreace v Sázavě a okolí. Posoudit předpoklady CR zahrnující analýzu přírodních a kulturně společenských atraktivit, možností rekreačních aktivit v oblasti a charakteristiku sekundárního potenciálu. Zjistění motivace chatařů a způsob trávení jejich volného času.
Environment of tourism
Keywords: rekreační cestovní ruch; druhé bydlení; objekty individuální rekreace; vlastníci objektů individuální rekreace; chaty; chalupy; činitelé rozvoje a rozmístění cestovního ruchu; lokalizační a realizační podmínky; selektivní faktory; recreation tourist trade; second homes; object recreation; second home owner; cottage; cabin; multiplicands of expansion tourist trade; location and realization conditions; selective factor