Složení a kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka - Janata, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
V bakalářské práci na téma složení a kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka byla vypracována teoretická a praktická část. Práci jsem prováděl v podniku JINOS - AGRO společnost s ručením omezeným, který se zabývá chovem Holštýnského skotu. Teoretická část pojednává obecně o chovu dojného skotu, welfaru zvířat, mléce, laktaci, objemných a jaderných krmivech. V praktické části jsem zhodnotil roční užitkovosti, složení krmných dávek, rozbory kukuřičných siláží, rozbory jetelotravních siláží a jejich vliv na užitkovost dojnic. Na konci práce jsem provedl ekonomické zhodnocení výroby mléka ve vybraném podniku. V práci byla zhodnocena data získaná v letech 2014 - 2016.
Composition and quality of bulk feedingstuffs in relation to the milk production economy
Keywords: objemná krmiva; Holštýnský skot; užitkovost; mléko; kukuřičná siláž; bulk feed; Holstein cattle; yield; milk; corn silage