Financování a marketingová strategie neziskové organizace - Kolářová, Monika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, a sice na část teoretickou a praktickou. První část práce je zaměřena nejprve na nestátní neziskový sektor České republiky, následně jsou podrobněji rozebrány možnosti a způsoby financování neziskových organizací. Teoretickou část uzavírá problematika marketingu neziskových organizací. Druhá část práce je věnována analýze zdrojů financování Občanského sdružení Vítkův Hrádek a zhodnocení vlivu marketingové strategie na získávání zdrojů financování pro činnost tohoto sdružení. Na základě zjištěných výsledků jsou v závěru práce navrhnuta určitá opatření vedoucí ke zlepšení stavu financování zmíněné organizace.
Financing and marketing strategy of the non-profit organization
Keywords: financování; fundraising; zdroje financování; marketing; marketingová strategie; financing; fundraising; sources of financing; marketing; marketing strategy