Sociální vyloučení ve městě Prachatice - Mráz, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá rozborem vývoje bydlení a života romské populace ve městě Prachatice v období od roku 2010 do současné doby. V bakalářské práci byl proveden za pomoci dostupné odborné literatury, internetových zdrojů a dokumentů města Prachatic rozbor dané problematiky a dále bylo provedeno výzkumné šetření v lokalitě Krumlovská čp. 39, Prachatice. Cílem provedeného výzkumného šetření bylo zjistit názor romských obyvatel lokality Krumlovská čp. 39 Prachatice, jak vnímají kvalitu bydlení a života v této lokalitě, dostupnost k sociálním službám a své postavení jako občanů města. Výzkumné šetření bylo realizováno formou rozhovorů, dotazováni byli obyvatelé výše uvedené lokality města Prachatic.
Social Segregation in the Town of Prachatice
Keywords: Romové; romská populace; vyloučená lokalita; Prachatice; minorita; majoritní společnost.; Romanies; Romany population; segregatedlocality; Prachatice; minority; majority society.