Politický rozměr náboženské výchovy v pluralitní společnosti; příspěvek k didaktickému zprostředkování křesť. adolescentům - Krouzová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá vztahem politiky a náboženství, církve a státu a skutečností, že náboženská výchova má politický rozměr. Teoretická část charakterizuje poměr náboženství k politice, jeho místo v dnešní kultuře a způsob výchovy mladých lidí k porozumění křesťanství a k porozumění ostatním světovým náboženstvím. Praktická část podává příspěvek k výuce některých témat křesťanství.
Political Size of the Religion Education in the Pluralistic Society. Contribution to the Didactic Madiation of Christianity to the Adolescents.
Keywords: Kultura; multikulturalita; náboženství; zprostředkování náboženství; náboženská výchova; církev; křesťanství; pluralitní společnost; politika; politický rozměr; stát; tolerance; respekt.; Culture; multiculture; religion; mediation of religion; religious education; church; christianity; pluralistic society; politics; political size; state; tolerance; respect.