Posouzení kvality piva v minipivovarech - Jiráková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena přehledem metod, pomocí nichž je možno pivo analyzovat. V praktické částky je posuzována kvalita piv z minipivovaru na základě senzorické a instrumentální analýzy.Dále je v práci zpracováno dotazníkové šetření zaměřené na produkci a konzumaci piva v restauračních pivovarech.
Evaluate quality of beer in microbreweries
Keywords: minipivovar; pivo; senzorická analýza; instrumentální analýza; dotazníkové šetření; microbrewery; beer; sensorial analysis; instrumental analysis; survey