Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku metodami finanční analýzy - Violová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce hodnotí vývoj finančního hospodaření vybraného podniku v období deseti let. Pro účel diplomové práce byly použity známé postupy a nástroje finanční analýzy. Zdrojem finanční analýzy byly údaje z výročních zpráv společnosti. Na základě získaných výsledků bylo posouzeno finanční hospodaření podniku a navrhnuta opatření, která by mohla vést ke zlepšení jeho ekonomické a finanční situace.
Assessment of the financial situation of a concrete company through methods of financial analysis
Keywords: finanční analýza; finanční situace a hospodaření; výroční zprávy; financial analysis; annual reports; financial situation