Internet jako prostředek komunikace u adolescentů - Lemberková, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, k jakým činnostem využívají adolescenti služby Internetu. Teoretická část se nejdříve zabývá obdobím adolescence, jeho charakteristikou, osobností adolescenta a také aktivitami, kterým se adolescenti věnují v běžném dni. Dále se zabývá významem komunikace u adolescentů a nakonec popisuje téma Internet a s tím spojena specifika elektronické komunikace. Praktickou část charakterizuje výzkumná sonda ? dotazník, která se snaží zjistit, jak často a jakými aktivitami se adolescenti zabývají v prostředí Internetu. Výzkumem bylo zjištěno, že adolescenti tráví na Internetu v průměru 1 ? 3 hodiny denně. Nejčastější aktivitou bývá komunikace.
Internet as the Means of Communication with Adolescents
Keywords: adolescence; komunikace; komunikace u adolescentů; Internet; elektronická komunikace; adolescence; communication; communication with adolescents; the Internet; electronic communication