Srovnání dvou českých překladů románu "K majáku" od Virginie Woolfové - Kubáňová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této bakalářské práce je srovnání dvou českých překladů knihy anglické spisovatelky Virginie Woolfové s názvem "K majáku". Zvlášť se zabývá lexikální, morfologickou, syntaktickou a sémantickou rovinou jazyka a pozoruje především rozdíly v doslovnosti překladů, dále také zastaralosti a expresivnosti výrazů.
Virginia Woolf's "To the Lighthouse" in Czech translations
Keywords: Virginia Woolfová; K majáku; Kateřina Hilská; Jarmila Fastrová; překlad; Virginia Woolf; To the lighthouse; Kateřina Hilská; Jarmila Fastrová; translation