Možnosti ovlivňování přirozeného vývoje řeči v logopedické třídě MŠ - Halová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám možnostmi ovlivňování přirozeného vývoje řeči u dětí v logopedické třídě mateřské školy pro sluchově postižené. Charakterizuji současné vzdělávání z hlediska péče o jedince se speciálními vzdělávacími potřebami, hlavně se zaměřuji na vzdělávání dětí s narušenou komunikační schopností. V teoretické části definuji narušenou komunikační schopnost, její klasifikaci a možnosti edukace dětí s narušenou komunikační schopností. Součástí praktické části jsou kazuistiky dětí s narušenou komunikační schopností, jejich posun v rámci pobytu ve třídě s logopedickou náplní a metody práce podle IVP, které jsou k tomu využívány.
Possibilities of Influence nature Speech Development in a Class of Kindergarten
Keywords: předškolní vzdělávání; narušená komunikační schopnost; řeč; individuální vzdělávací plán; preschool education; speech disorders; speech; individual education plan