Morfologie a biologie velemyší - Benešová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce shrnuje morfologické a biologické charakteristiky velemyší, tedy rodů Phloeomys a Crateromys. Popisuje současnou situaci chovu v lidské péči a poukazuje na chybějící informace o těchto velkých filipínských hlodavcích.
Morphology and biology of cloud rats (genus Crateromys and Phloeomys)
Keywords: velemyši; Crateromys; Phloeomys; Phloeomyini; chov v zajetí; cloud rats; Phloeomyini; Crateromys; Phloeomys; captive breeding