Vliv rychlosti postnatálního vývoje na formování personality v chování - Schmidtmajerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo empiricky prověřit jednu z teorií týkající se právě vnitrodruhové variability v chování zvířat. Ta předpokládá, že rozdíly v chování přímo souvisí s individuálními rozdíly v rychlosti růstu. Jako studovaný druh byl zvolen jeden z našich nejčastějších hlodavců - hraboš polní (Microtus arvalis), a to především proto, že na tomto druhu již bylo provedeno značné množství studií dokládajících mimo jiné i přítomnost konzistentních rozdílů v chování.
Influence of developmental rate on behavioral personality forming
Keywords: osobnostní rysy; rychlost růstu; hraboš polní; Microtus arvalis; Open Field test; personality traits; growth rate; common vole; Microtus arvalis; Open Field test