Uliční názvosloví města Jindřichův Hradec - Jasanská, Sabina (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá vědním oborem onomastika, konkrétně se zaměřením na toponyma. Specializuje se na urbanonymii v oblasti Jindřichova Hradce a hlavním cílem je přispět k poznání uličního názvosloví v dané lokalitě. Analýza je vedena na základě historické literatury dvěma směry, první část se věnuje motivaci vzniku pojmenování u vybraných ulic a druhá část je doplněna z pohledu vývoje ulic v čase. Rozbor je vypracován na základě studia odborné literatury zabývající se onomastickou problematikou.
The Street Name terminology in the Town of Jindřichův Hradec
Keywords: onomastika; toponomastika; urbanonymie; Jindřichův Hradec; uliční názvosloví; onomastic; toponomastic; urbanonymy; Jindřichův Hradec; street nomenclature