Fáze ženy (instalace plastik z kombinovaného materiálu) - Divišová, Olga (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce zpracovává téma ženského života a jeho jednotlivé etapy, kterými prochází. Snaží se uchopit fenomén nezvratného procesu stárnutí a pohlédnout na něj skrze zkoumání struktury, změny tvaru a rozkladu, které jdou ruku v ruce s cyklem života. Hlavní úhel pohledu směřuje právě na tento cyklus. Na ženské tělo a s ním spojené změny, kterým podléhá, ať se již jedná o změny hormonální nebo změny spojené se stárnutím.
Women's stages (mixed media instalation)
Keywords: keramická plastika; fáze ženy; keramická hlína; světelná instalace; stadia života ženy; umělecká plastika; cyklus keramických objektů; ceramic sculpture; female cycles; ceramic clay; light instalation; stages of female life; art objects; cycles of ceramic objects