Studium faktorů ovlivňujících produkci mléka - Alenková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá studiem faktorů, které ovlivňují produkci mléka z hlediska výživy. Ve vybraném zemědělském družstvu je hodnocena úroveň výživy na základě složení krmných diet a optimálního zabezpečení potřeby živin a energie ve vztahu k požadované produkci a k doporučeným hodnotám. V práci je hodnocena technika krmení, kvalita krmiv a složení krmných dávek vybraného družstva a je provedeno vyhodnocení základních ekonomických ukazatelů výroby mléka.
Study of factors affecting milk production
Keywords: výživa dojnic; krmná dávka; technika krmení; náklady; dairy cows nutrition; feed ration; feeding technique; costs