Výchova ke zdravému životnímu stylu v mateřské škole - Šindlerová, Silvie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce, která je na téma "Výchova ke zdravému životnímu stylu v mateřské škole", se zabývá způsobem motivace předškolních dětí ze strany rodičů a učitelek mateřských škol. Teoretická část objasňuje základní pojmy dané tématiky, dále charakterizuje specifika programu zdravé mateřské školy. Další část je zaměřená na rizikové aspekty ovlivňující zdraví dítěte. Cílem praktické části je nahlédnout na názory rodičů a učitelek na výchovu ke zdravému životnímu stylu a porovnat tyto náhledy s učitelkami a rodiči s běžným programem a programem zaměřeným na výchovu ke zdravému stylu.
The Education on healthy lifestyle in Kindergarten
Keywords: zdravý životní styl; prevence; podpora zdraví; healthy lifestyle; prevention; health promotion