Zapojení složek IZS do Vnějšího havarijního plánu jaderné elektrárny Temelín - Plaňanský, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na zapojení základních složek IZS při radiační havárii, technické havárii nebo poruše či teroristickém útoku v Jaderné elektrárně Temelín zejména s ohledem na zapracování do Vnějšího havarijního plánu Jaderné elektrárny Temelín včetně ověření jejich vhodnosti a dostatečnosti pro řešení mimořádné události.V analytické části je rozebrán současný stav v řešené oblasti. Jsou vymezeny základní pojmy, které souvisí s nasazením sil a prostředků složek IZS a případné evakuace obyvatel z ohrožené oblasti. Dále se zde nachází právní úprava týkající se zpracování vnějšího havarijního plánu, stanovení zóny havarijního plánování. Také je zde nastíněn plán evakuace osob podle Vnějšího havarijního plánu Jaderné elektrárny Temelín
Engagement of a rescue units to outer wrecking plan for nuclear power plant Temelin.
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Jaderná elektrárna Temelín; Vnější havarijní plán; Vnitřní havarijní plán; Hasičský záchranný sbor; Záchranné a likvidační práce; Havarijní plán kraje.; Integrated Emergency System; Atomic power statiton Temelín; External Emergency Plan; Fire Rescue Service.