Výchovné fenomény dnešní doby - Havránková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá výchovnými fenomény dnešní doby. Do těchto fenoménů patří výchovné preference rodičů dětí v předškolním věku a jejich postoj k alternativním školám. Teoretická část obsahuje informace o alternativních školách, které vychází z odborné literatury a příklady jednotlivých druhů mateřských škol, které můžeme v Čechách najít. Praktická část ověřuje výchovné preference rodičů předškolních dětí pomocí dotazníkového šetření, pozorování a rozhovoru.
Contemporary educational prodigies: Educational phenomena of our time
Keywords: výchova; alternativní škola; fenomén; dnešní doba; education; alternative school; phenomenon; present time