Vliv probiotických krmných aditiv na výživu výkrmových brojlerů - Slunečko, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na chov brojlerových kuřat a jejich výživu, konkrétně na krmná probiotika. Pro drůbež je výživa velice důležitá. Nejdůležitější je v období od vylíhnutí po dosažení dospělosti. Pokud se v této době výživa zanedbá, není již možné dosáhnout požadovaných hodnot, jak z hlediska vývoje jedince, tak jeho produkce. Probiotika představují revoluční doplněk jak ve výživě zvířat, tak ve výživě lidí. U brojlerových kuřat mají pozitivní vliv na trávicí trakt a na celkovou hmotnost a zdraví jedinců.
Influence of probiotic feed additives on the nutrition of fattening broilers
Keywords: Výživa; brojlerová kuřata; probiotika; Nutrition; broiler chickens; probiotics