Logistika mobilních domů - Gašpar, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá průzkumem trhu s mobilními domy v České republice jakožto dynamicky se rozvíjejícím odvětvím v oblasti moderního bydlení. Zaměřuje se na historické pojetí logistiky a současného procesu výroby, dopravy a konečného využití bytových jednotek. Práce se také věnuje cenovému a časovému hledisku výroby; na průzkumu dvou společností porovnává koupi již hotového domu s konstrukcí vlastního. Na základě analýzy pak charakterizuje kritické faktory, navrhuje opatření ke snížení těchto rizik a přináší jejich řešení. Kromě situace v České republice zahrnuje tato práce také analýzu kritických faktorů. Za pomoci dotazníku, který byl vyplněn stovkou respondentů dostáváme detailní přehled o reálných názorech, který je porovnán s výsledky vlastního výzkumu. Nakonec práce také reflektuje osobní myšlenky autora, který navrhuje opatření pro kritické faktory tohoto druhu bydlení.
Logistics of mobile homes
Keywords: logistika; mobilní domy; obytné jednotky; stavebnictví; analýzy; výzkum; shrnutí; kritické faktory; logistics; mobile homes; residential units; construction; analysis; research; summary; critical factors