Matematické a fyzikální aplikace vícerozměrného Riemannova integrálu - Brdlík, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je věnována tématu vícerozměrný Riemannův integrál. Cílem práce je poskytnout přehledné shrnutí teorie vícerozměrného Riemannova integrálu, na vhodně zvolených řešených příkladech popsat základní metody výpočtu a seznámit s praktickým užitím v matematice a v přírodních vědách.
The multiple Riemann integral and its applications in mathematics and physics
Keywords: Vícerozměrný Riemannův integrál; metody výpočtu; obsah; objem; hmotnost; moment setrvačnosti; těžiště.; Multidimensional Riemann integral; calculation methods; surface area; volume; weight; inertie; center of gravity.