Komparace jazykové stylizace elektronických a tištěných hudebních magazínů - Pokorná, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu jazykové stylizace hudebních magazínů. Jejím cílem je vysledovat, jaké výrazové prostředky jsou užívány v hudební publicistice a jakým způsobem se od sebe liší jazyková stylizace ve vybraných tištěných a elektronických hudebních magazínech. V teoretické části bude představen publicistický styl, základní pojmy z oblasti žurnalistiky a médií a obecné informace o hudebních magazínech. Praktická část bude založena na analýze konkrétních článků z vybraných magazínů, které budou následně jazykově komparovány.
The Comparison of language stylization of online and printed music magazines
Keywords: hudební magazín; publicistický styl; média; žurnalistika; jazykové prostředky; music magazine; journalistic style; media; journalism; language means