Metody odpisování majetku - Berková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem metody odpisování majetku. Cílem práce je porovnání metod odpisování dle českých pravidel a rakouského principu. V teoretické části jsou popsána základní fakta ohledně dlouhodobého majetku, kdo je oprávněn odepisovat, zásady a způsoby odepisování. V praktické části je popsán systém, který funguje v daném podniku. Následně je provedena aplikace českých odpisů na vybraný majetek a aplikace rakouských odpisů s popisem srovnání metod.
Of depreciation of assets
Keywords: Dlouhodobý majetek; Výsledek hospodaření; Odpisy; Vstupní cena; Metody odpisování majetku; Long-term asset; Trading income; Depreciation; Market entry price; Of depreciation of assets