La francophonie dans les pays de Visegrad - Hanzlíková, Linda (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem frankofonie v zemích Visegrádské čtyřky (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko). Cílem je poukázat na organizaci a na systém výuky francouzštiny v těchto zemích, přičemž hlavním podnětem je poukázat na současnou situaci. Bakalářská práce se také snaží objasnit historické vazby mezi Francií a zeměmi Visegrádské čtyřky. Okrajově se tato práce také zabývá ekonomickými vztahy mezi Českou republikou a Francií.
Francophonie in countries of the group of Vysegrad from the point of view of teaching, history and policy
Keywords: Česká republika; Slovensko; Maďarsko; Polsko; Czech republic; Slovakia; Hunggary; Poland