Porovnání nákupní atmosféry dvou vybraných maloobchodních jednotek - Barešová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnání nákupní atmosféry dvou vybraných maloobchodních jednotek. V první části byly na základě prostudované odborné literatury popsány obchod, velkoobchod, maloobchod a s tím související prvky nákupní atmosféry. V druhé části práce byly nejdříve popsány obě maloobchodní jednotky. Druhým krokem byl sběr dat, první metodou sběru byly řízené rozhovory uskutečněné s majitelkami obou maloobchodních jednotek. Druhou metodou bylo dotazníkové šetření, které bylo provedeno mezi zákazníky obou maloobchodních jednotek a to buď tváří v tvář, nebo online dotazováním. Na základě těchto dat byly maloobchodní jednotky porovnány a vytvořeny návrhy na zlepšení nákupní atmosféry maloobchodních jednotek
Comparison of buying atmosphere of two chosen retail units
Keywords: Maloobchodní jednotky; Zákazníci; Nákupní atmosféra; Store design; Dispoziční řešení; Prezentace zboží; Služby; Personál; Marketingový výzkum; Retail units; Customer; Shopping atmosphere; Store design; Store layout; Presentation of goods; Services; Personal; Marketing research