Geodetické práce v investiční výstavbě. - Páleníková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
V této diplomové práci bude ukázáno posuzování a vyhodnocování přesnosti, s kterou jsou dosahovány výsledky geodetických prací a s tím související legislativa a ekonomické hledisko tvorby ceny s porovnáním jiných geodetických firem. Jedním z hlavních zkoumaných okruhů je testování použitých přístrojů, čili porovnání dosažených hodnot s hodnotami udávanými výrobcem, rozbory přesnosti použitých metod a vyrovnání nezávislých měření stejných veličin.
Surveying measurement in the capital construction.
Keywords: globální navigační satelitní systém; globální poziční systém; směrodatná odchylka; metoda nejmenších čtverců; kalkulace nákladů; global navigation satellite system; global position system; mean-root-square error; method of least squares; cost calculation