Pěstování kukuřice a změny v technologii v závislosti na užitkovém směru - Kůrka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pěstování kukuřice. Popisuje vývoj pěstování kukuřice od historie do současné doby. Základní rozdělení pěstování plodiny je na zrno a siláž. Důležitý je i výběr správných hybridů. Podává informace o změnách technologií a mechanizace potřebné pro pěstitele kukuřice. A zhodnocení změn v technologii v závislosti na užitkovém směru. Práce je zpracována formou literární rešerše na základě informací z knih, odborných publikací a jiných článků.
Growing of corn and changes in technology depending on the direction of production
Keywords: Pěstování kukuřice; změny v technologii; zrno; siláž; mechanizace; pěstitelé; Maize cultivation; changes in technology; grain; silage; hybrids; mechanization; growers