Vybudování výukového výškového a polohového bodového pole. - Šourek, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zpracována na téma Vybudování výukového výškového a polohového bodového pole. Práce je rozdělena do dvou větších celků. Prvním z nich je teoretická část, kde je zpracována teorie týkající se vybudování nového bodového pole a jeho zaměření. Protože je tato oblast velice široká, s ohledem na rozsah práce jsou zde zpracovány podklady sloužící konkrétně pro potřeby práce. Teoretické poznatky jsem čerpal z dostupné literatury. Druhá část je praktická. Zde je zpracována metodika práce spolu s použitými přístroji a souhrnným přehledem výpočtů a výsledků měření. Konkrétní protokoly o výpočtu, místopisy a přehledové mapy nového bodového pole aj. je pak součástí příloh. Praktické poznatky jsem čerpal z literatury, svých znalostí a zejména pak z konzultací s vedoucím této práce. Cílem diplomové práce je vybudovat polohové a bodové pole určené pro výuku předmětů Geodézie 1 a Geodézie 2 oboru Pozemkové úpravy a převody nemovitostí.
Creating 3D training network.
Keywords: bodové pole; polohopis; výškopis; měření; training network; position surveying; vertical surveying