Trend interního školení nelékařských zdravotnických pracovníků zdravotnických záchranných služeb v České republice - Perník, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je zmapovat současné trendy interního školení nelékařských zdravotnických pracovníků zdravotnických záchranných služeb v České republice formou případové studie srovnáním trendů u dvou vybraných subjektů a to ZZS Praha a ZZS České Budějovice.V závěru práce jsou shrnuty a srovnány jednotlivé poznatky a definovány závěry z porovnání trendů vzdělávání.Tato bakalářská práce řeší problematiku interního vzdělávání nelékařského zdravotnického oboru zdravotnický záchranář v ČR z pohledu vývojových trendů a to formou případové studie srovnáním dvou ZZS (hl.m.Praha a České Budějovice).
The trend of educating non-medical employees working as paramedics in emergency rescue service in Czech republic
Keywords: zdravotnický záchranář; řidič vozidla zdravotnické záchranné služby; postgraduální vzdělávání; vzdělávání; celoživotní vzdělávání; kreditní systém; interní vzdělávání; paramedic; ambulance driver; post-gradual education; education; longlife education; credit system; internal education