Ekonomika a řízení vybraného podniku maloobchodu - Strnadová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce "Ekonomika a řízení vybraného podniku maloobchodu" je analýza a hodnocení stavu ekonomiky a současného systému řízení firmy. První část práce zahrnuje teoretický základ dané problematiky, především vymezení základních pojmů z obchodu a maloobchodu. V druhé, praktické části práce jsou teoretické poznatky aplikovány v rámci situační analýzy na firmu Moira CZ a. s. V závěru jsou navrženy změny a doporučení.
Economics and management of selected retail business
Keywords: Obchod; maloobchod; konkurence; strategická analýza; SWOT analýza; Porterův model; finanční analýza.; Trade; retail; competition; strategic analysis; SWOT analysis; Porter´s model; financial analysis.