Posouzení vlivu systému řízení kvality v oblasti rukodělné a zakázkové výroby - Zažímalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout optimální systém řízení kvality pro vybraný subjekt, odpovídající aktuálním poznatkům managementu kvality. Z analýzy, která byla ve firmě provedena, vyplývá, že firma má za sebou již více jak patnáct let existence a během této doby probíhaly ve firmě převratné změny v celém systému řízení. Změnou ve vedení, se firma začala velice rozrůstat a v malé vesničce velice dopomáhá k rozvoji cestovního ruchu. Bohužel to ale mělo velký vliv na kvalitu výrobků, na kterou se již přestalo klást takový důraz, jako dříve. Pro firmu je důležité dávat větší důraz na kvalitu nejen konečného produktu, nýbrž celého výrobního cyklu. Vhodnou cestou za kvalitním výrobkem je zapojení všech pracovníků do neformálního boje za jakost. Špatná kvalita výrobků by mohla mít nedozírné následky, od ztráty zákazníka po finanční ztráty způsobené opravami výrobků. Pro zvyšování produktivity je důležité zvyšování kvality výrobků a služeb, flexibilita zaměstnanců a produktivity práce.
Assessment to influence quality control system in the area handieraft and custom manufacturing
Keywords: jakost v podniku; kvalita výrobků; management jakosti; řízení jakosti