Předpoklady rozvoje komerčních služeb ve vybrané oblasti - mikroregionu Svazek lipenských obcí - Pospíšilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce popisuje mikroregion Svazek Lipenských obcí z hlediska cestovního ruchu a vymezuje předpoklady dalšího rozvoje tohoto odvětví. V rámci zpracování práce byl proveden na území mikroregionu výzkum u podnikatelských subjektů poskytující služby a provozující zařízení v cestovním ruchu. Pomocí dotazníkového šetření byl zjišťován stav současných kapacit, konkurenceschopnost ve vztahu k ostatním podnikatelským subjektům a současná nabídka služeb. Druhou částí výzkumu byly řízené rozhovory se starosty a starostkami obcí mikroregionu. Tato část práce umožnila odhalit konkrétní přínosy spolupráce obcí Svazku a nedostatky, které do jisté míry brzdí rozvoj cestovního ruchu na daném území.
The Assumptions of Commercial Services Development in A Chosen Area - Microregion of Lipno nad Vltavou
Keywords: cestovní ruch; mikroregion Svazek Lipenských obcí; dotazníkové šetření; vymezení předpokladů rozvoje; tourism; Microregion Svazek Lipenských obcí; questionnaire survey; the definition of conditions of development